woensdag 15 mei 2013

15 mei. Marianské Lazne

Het was vandaag erg mooi weer dus ontbijt en koffie konden buiten genuttigd worden. Overigens arriveerde er om 8 uur een Deens echtpaar met vouwwagen die de hele nacht had doorgereden. Ze knikten instemmend toen ik opmerkte dat ze niet laat waren...!
Vanmiddag naar Marianské Lazne gereden. Dit Kurort heette voorheen Marienbad en werd door de groten der aarde bezocht!! Wij nu dus! Het doet veel denken aan Karlovy Vary  Ook hier is al veel opgeknapt en men is nog druk bezig. Het bronwater is koolzuurhoudend en goed voor vele kwalen!! De prachtige Kolonade in Jugendstill is weer erg mooi.
Hierna nog even doorgereden naar Tepla waar een mooi Klooster is maar hier mag je alleen maar met een gids naar binnen en dat duurde ons te lang. Terug op de camping de luifel afgebroken en 's avonds per fiets naar een restaurant in het dorp gegaan. Onze campingburen uit Dordrecht zaten er ook. Prima gegeten en gedronken voor een zeer redelijke prijs...! Drie bier, twee wijn, 2 schnitzels en 2 salades voor 20 euro!!!


de Kolonade

het reeds opgeknapte hotel Pacifik

Tepla Klooster

eten met de buren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten